Keynote speaker – Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand har en magisteruddannelse som biolog fra Göteborgs Universitet. Hun har været politisk involveret i miljøspørgsmål det meste af sit liv og var i årene 2001 – 2011 medlem af den svenske Rigsdag. Som ordfører for Miljöpartiet de Gröna arbejdede hun intensivt for en grønnere fremtid for Sverige og blev en både populær og respekteret politiker. Hun formåede at formidle sit politiske budskab om grøn omstilling og bæredygtig udvikling med en sådan succes, at Miljøpartiet i 2010 havde det bedste valg nogensinde.    

Det store engagement i miljøarbejdet fortsatte efter Rigsdagen. Hendes erfaring har givet hende en unik ekspertise på området, hvor hun har spillet en stor rolle i den offentlige debat om klimaspørgsmål og bæredygtig udvikling. Maria Wetterstrand har bl.a. siddet i flere bestyrelser, rådgivet den svenske regering, skrevet adskillige artikler og også udgivet bøger. Med sin utrolige evne til at engagere, inspirere og motivere er hun også en højt anset foredragsholder med klima, miljø, bæredygtig udvikling, mangfoldighed, retorik og ledelse på dagsordenen.

Maria Wetterstrand er i dag administrerende direktør for Miltton Europe, et public affairs-bureau med base i Bruxelles. Maria har specialiseret sig indenfor EU-relaterede bæredygtighedsspørgsmål og hjælper sammen med sine kolleger virksomheder og organisationer med at forstå, hvad der sker i EU.

Maria Wetterstrand